mztsz.hu
Our supporter:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
myspace.com
facebook.com
Exclusive partner for lyrics:
Zeneszöveg Womex
Tiger

Tiger

A TIGRIS zenekar magja 2001 őszén kezdett zajongani egy penészes szolnoki pincében. Ezek a „próbák" sokkal inkább a felhőtlen -- és gyakran féktelen - jókedvről mint a hagyományos értelemben vett zenekari tevékenységről szóltak. (Ezt a kezdeti filozófiát igyekeztünk a későbbiekben is megtartani) Az akkori résztvevők (Szibériai Tigris - ének / Maláj Tigris - gitár, ének / Ázsiai Tigris - basszus / Bengáli Tigris -- dobok) egyébként más -- más (punk, hc) zenekarokban zenéltek, de a közös érdeklődési kör összehordta...

A csapat munkássága ekkor még kimerült abban, hogy mindenki más hangszert vett a kezébe mint amin egyébként játszott : sorra gyaláztunk meg ismert magyar- és világslágereket attól teljesen függetlenül hogy sikerült -- e akár egy hangot is reprodukálni az eredeti verziókból.


Egy idő múlva aztán kissé lehiggadva úgy alakult hogy saját dalokkal is kezdtünk kísérletezni. Ebben az időszakban kattantunk rá a reggae -- re, így ezzel próbálkoztunk (több -- kevesebb sikerrel) - színesítve a dolgot a zenei előéletünkből átmentett keményebb elemekkel.

Rövidesen kész lett néhány dal : reggae, dub, punk, és füstös szövegek - vegyünk fel egy demót. A felvétel közben érkezett kis csapatunkhoz Tamil Tigris (szinti), és Kaszpi Tigris (konga), majd nem sokkal ezt követően lett teljes a banda Copy Con (ragga), és Szumátrai Tigris (gitár) csatlakozásával.

A demo az internet segítségével villámgyorsan elterjedt, a sok letöltés, és a nagy érdeklődés sok meghívást/koncertet eredményezett : hazai és külföldi fesztiválok, klub-bulik, az első hazai Million Marijuana March (video a Youtube -- on), vagy a minden évben saját erőből, a rajongók számára ajándékként Szolnokon megrendezett ingyenes Gren Babylon Party - k... A koncerteken teljesen vegyes közönség : lassulás a reggae -- re, headbang a középtempókra, pogó a punkra. Az élő fellépések mellett persze volt még sok különös kalandunk : 2005 -- ben pl. arra gondoltunk népszerűsítjük a jó zenéket és a Sound System kultúrát. Valahogy felpakoltunk egy komplett hangcuccot egy hajóra (!) és a Tiszán lecsorogva, néhány településen lehorgonyozva játszottuk kedvenc lemezeinket a jelenlévőknek. (Tigris Reggae Hajó 2005 -- video a Youtube -- on)

Az első -- és utolsó -- teljes lemezanyag majd egy évig készült, és 2004 -- ben jelent meg „A füsttel együtt" címmel. A 14 dalt tartalmazó, több mint ötven perces anyag a Partybilincs c. dalra készített Németh - Prieger (Anima Sound System) RMX-szel zárul, és még szélesebb körben ismertté tette a TIGRIS munkásságát.

A következő évek koncertezéssel, és dalszerzéssel teltek, az új szerzemények közül néhány napvilágot is látott a „Sárga Fekete" című maxin 2007 környékén, ekkor már Jancsi ütötte a bőröket Bengáli helyett. A zenekar ebben az időszakban már kisebb intenzitással tevékenykedett, majd nem sokkal azután, hogy a próbaterem, és a felszerelés nagy része 2007 szilveszterén hamuvá égett, a TIGRIS zenekar beszüntette működését.

…aztán 2011 nyarán a Tigris ötnyolcadából álló akkor épp Gelka nevű formáció fellépett a szolnoki EFOTT – on. Erre a délutáni bulira egymástól függetlenül kilátogatott a maradék háromnyolcad (Szibériai, Bengáli és CopyCon). A koncert után mindenki annak rendje – és módja szerint bejutott a színpad mögötti elzárt területre, ahol megtaláltuk Haddaway sörös hűtőjét, majd annyira jól éreztük magukat hogy elhatároztuk : legyen pár új Tigris dal, esetleg pár koncert is ha mindenki ráér.

FACEBOOK : http://www.facebook.com/TIGRIS.Zenekar

DALSZÖVEGEK : http://www.zeneszoveg.hu/performer.php?pc=1018

WEB : www.tigriszenekar.hu

YOUTUBE : http://www.youtube.com/user/TigrisSzolnok

KAPCSOLAT : zvincze@hdsnet.hu

Website of the artist:

www.tigriszenekar.hu

www.songs.hu/tiger

Artist's Facebook page:

Tiger - A Füsttel Együtt

Tiger
A Füsttel Együtt
Budapest Vinyl
2004

Reggae

Tiger - Sárga Fekete

Tiger
Sárga Fekete
EDGE Records
2008

Punk, Reggae , Rock

Tiger - 2012 Maxi

Tiger
2012 Maxi
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2011

Punk, Reggae